Skip til primært indhold

Dem det handler om

Nina, Lars, Aziza, Ole og Brigitta deler deres erfaringer på Smerteinfo. Her kan du lære dem bedre at kende.

Nina

Nina er 35 år og uddannet diætist. Hun har levet med kroniske smerter i 10 år efter en operation for diskusprolaps. Nina fik en del smertestillende medicin de første 9 år og det hjalp hende.

Hør Nina fortælle hvordan hun kom ud af sin smertestillende medicin og har fået et nyt og bedre liv med smerterne.

Videooptagelse fra 2021.

Lars

Lars er 42 år og har levet med kroniske smerter i over 20 år. Før Lars fik smerter, var han meget aktiv med sport og musik. Det har han måttet acceptere ikke at kunne længere, hvis han skal have et liv uden stærke smerter.

Hør Lars fortælle, hvordan han har fundet et godt aktivitetsniveau med nogle sportsaktiviteter og en meget aktiv frivillig indsats i FAKS – Foreningen af Kroniske Smertepatienter.

Videooptagelse fra 2021.

Aziza

Aziza er 31 år og har levet med kroniske smerter siden 2015 efter en ulykke. Hun har altid været meget aktiv og studerede på pædagogseminariet, da hun kom ud for bilulykken.

Hør Aziza fortælle om hendes livs største kamp og hvem og hvad der har hjulpet hende til hvor hun er i dag.

Videooptagelse fra 2021.

Ole

Ole er 75 år og har haft rygsmerter i over 55 år. Ole er uddannet bygningsmaler og selvom han måtte forlade det fysisk hårde arbejde, blev han på arbejdsmarkedet til han blev 64 år.

Ole har været gift med Alice i over 50 år. Hør hvordan de to sammen får hverdagen til at fungere og hvordan Ole finder glæde i sin kunst.

Videooptagelse fra 2021.

Brigitta

Brigitta er 49 år og uddannet grafiker. Hun har levet med kroniske smerter siden 2002, da hun fik et piskesmæld.

Brigitta lever med sin mand og to børn på landet. Hør Brigitta og datteren Nikita fortælle om den seje kamp og de mange hårde oplevelser. Men også om hvordan de som familie er blevet stærkere og hvordan hun bl.a. gennem dans har opnået at kunne mange fysiske ting igen og ikke mindst er blevet glad.

Videooptagelse fra 2021.

APPFWU02V